20.07.2024, 14:42

В Україні суттєво похолодає: синоптик назвав дати

похолодание

Синоптична картина відчутно змінюватиметься в Європі з 19 липня. В Україні також похолодає до +12 градусів у нічний час.

Такий прогноз дав відомий синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич у коментарі "]]>Телеграфу]]>", передає Час Пік.

Антициклон Frederik сприяє надходженню прохолодного атлантичного повітря в глиб Європи. Внаслідок атмосферних процесів над Європою помітно похолодає і в Україні, починаючи із західних та північних областей. На півдні та сході спека затримається.

Тенденція до похолодання збережеться в Україні до кінця місяця.

З 21 по 25 липня у західних та північних областях України температура повітря в нічний час коливатиметься в межах +12-18 градусів, денна близько +24-30 градусів. Періодично у зазначені дати очікуються дощі, іноді помірні. В окремих населених пунктах можливі грози та випадання граду, проте стихійні явища погоди не передбачаються. У центральних, південних та східних областях температурний фон виявиться помітно вищим за норму з максимальними денними показниками +31-36 градусів, нічними +16-22 градусів.

З 26 по 31 липня очікується період із вищою температурою по всій країні, але рекордів уже чекати не варто. Через нову порцію тропічного повітря, яке надійде з Балканського півострова, денна температура на півдні та сході України становитиме +32-37 градусів, нічна +18-23 градусів. У західних та північних регіонах температурний фон опиниться на рівні +26-31 градусів удень і +15-20 градусів у нічний час.

Як зазначає синоптик, на Лівобережжі України та на Одещині триватиме період сильної посухи та надзвичайного рівня пожежної небезпеки.

Читайте також: Гроші змусять повернути: чому ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного можуть потрапити під суд

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк