03.08.2024, 22:32

З Лівану евакуюють українців на тлі загрози війни на Близькому Сході

ливан

У суботу, 3 серпня 2024 року, ГУР Міноборони та МЗС спільно організували евакуацію тридцяти громадян України з Лівану, де різко погіршилася ситуація з безпекою.

Про це ]]>повідомляє]]> ГУР МО України у Telegram, передає Час Пік.

"Наші співвітчизники, серед яких 21 жінка та дев'ять дітей, вже прибули до Жешува, Польщі, і перебувають у безпеці. Їх зустріли українські консули та представники ГУР МОУ - евакуйованим надають усю необхідну допомогу та забезпечують їх супровід до нашої держави. Україна стала однією з перших краін у світі, які успішно здійснили евакуацію своїх громадян з Лівану", - йдеться в повідомленні.

Громадянам, які бажають залишити Ліван, необхідно звернутися до Посольства України в Ліванській Республіці за телефоном (+961) 5921668 або за адресою електронної пошти: [email protected].

За цими контактами необхідно також звертатися громадянам України, які потрапили у надзвичайну ситуацію чи постали перед загрозою життю та здоров'ю.

Також можна звертатися на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38-044-238-16-57 або за адресою електронної пошти: [email protected].

"Громадянам, які прийняли особисте рішення продовжити перебування на території Лівану, рекомендуємо уникати місць масового скупчення людей, не брати участь у демонстраціях, неухильно дотримуватись заходів безпеки та правил перебування іноземців у країні, виконувати законні вимоги правоохоронних органів, відстежувати повідомлення місцевих органів влади про розвиток ситуації, не залишати місця свого проживання без нагальної потреби, завжди мати при собі документи, що засвідчують особу, а також розглянути можливість скорочення терміну свого перебування в країні", - зазначають у ГУР.

Громадянам України в Лівані також рекомендовано утриматися від поїздок на території: що межують із сирійським кордоном; що межують із ізраїльським кордоном на південь від річки Літані; у табори біженців Нахр Аль-Баред та Беддаві (поблизу м. Тріполі), Айн Аль-Хільвех та Мієх Мієх (поблизу м. Сайда); Долини Бека; південного передмістя Бейрута (район Дахі).

Читайте також: Британська розвідка проаналізувала втрати РФ на фронті та вказала на важливу деталь

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк