09.08.2024, 21:11

Документи перевірятимуть за новими правилами: що потрібно знати українцям під час перетину кордону

пересечение границы

В українських пунктах пропуску митники перевірятимуть дані про громадян із усіх електронних реєстрів та баз за спеціальним електронним дорученням.

Про відповідне рішення уряду ]]>повідомив]]> постійний представник Кабміну у ВРУ Тарас Мельничук у Telegram, передає Час Пік.

Кабінет міністрів вніс чергові зміни до Порядку надання Держприкордонслужбі та виконання нею доручень уповноважених державних органів щодо осіб, які перетинають державний кордон.

З метою перевірки документів прикордонники зможуть отримувати за дорученням в електронній формі необхідну інформацію про громадян з різних державних реєстрів та баз. Зокрема, перевірки можуть стосуватися інформації з обмеженим доступом.

Відповідальність за таке доручення та достовірність інформації, внесеної до реєстрів щодо кожного громадянина, несе ініціатор доручення.

Як зазначають у ЗМІ, Кабмін систематично вносить зміни до процедури перетину кордону з метою підвищення ефективності роботи прикордонних пропускних пунктів, а також недопущення незаконного в'їзду на територію України або виїзду з неї.

Читайте також: Комусь із Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного пощастить? Житлом збираються забезпечити кілька тисяч ВПО

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк