17.08.2024, 19:21

З понеділка в Україні можуть знову запрацювати графіки відключення світла

отключение света

Вже з понеділка, 19 серпня, в Україні знову можуть запрацювати графіки відключення світла. Причина полягає у потеплінні.

Про це ]]>повідомив]]> в ефірі "Київ 24" директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко, передає Час Пік.

За словами Омельченка, українська енергетична система перебуває у критичному стані через відсутність резервів та потужностей. У такій ситуації будь-яке підвищення температури, яке позначиться на підвищенні споживання електроенергії, може серйозно вплинути на стабільність енергосистеми. Таким чином, українцям, можливо, знову доведеться жити із графіками відключення світла.

"Є ризики, починаючи з понеділка і, можливо, до четверга (у п'ятницю прогнозується нижча температура), у цей період протягом цих чотирьох-п'яти днів виникнуть серйозні ризики повернення до графіків планових відключень. Але це не означає, що вони повністю повернуться. Однак ймовірність цього досить висока", - наголосив Омельченко.

Офіційно графіки відключення світла на наступний тиждень ще були анонсовані.

Читайте також: Відмова від уцілілого житла в окупації чи відмова від компенсації? Перед яким вибором можуть поставити переселенців та на що готові погодитися ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк