21.08.2024, 18:44

Тисячі українських біженців в Угорщині можуть залишитися без житла через нову постанову

беженцы в венгрии

З 21 серпня в Угорщині набули чинності зміни до законодавства щодо розміщення біженців з України. Претендувати на субсидоване житло тепер зможуть не всі українці.

Через нововведення тисячі громадян України можуть залишитись без житла, передає Час Пік з посиланням на інформацію ЗМІ.

Нова постанова уряду передбачає, що на субсидоване державою житло зможуть розраховувати біженці лише з тих регіонів України, які зазнали впливу війни. Наразі до цього списку входять 13 регіонів: Київська область та Київ, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Херсонська та Чернігівська області та Крим. Щомісяця список оновлюватиметься.

За інформацією УВКБ ООН, з 21 серпня поточного року близько 2000-3000 біженців втратять доступ до субсидованого житла. В організації зазначають, що багато українців стикаються з перешкодами у пошуку альтернативного житла через брак коштів на оренду. Нова постанова позбавить багатьох біженців державної підтримки.

Тимчасовим захистом в Угорщині користується близько 31 тисяч громадян України.

Читайте також: Відмова від уцілілого житла в окупації чи відмова від компенсації? Перед яким вибором можуть поставити переселенців та на що готові погодитися ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк