10.09.2024, 13:21

У мобільного оператора Lifecell - новий власник: що відомо

лайфсел

Консорціум інвесторів на чолі з компанією французького мільярдера Ксав'є Нієля закрив угоду щодо придбання та злиття українського оператора мобільного зв'язку Lifecell із постачальником послуг Datagroup-Volia.

Таким чином, Lifecell - третій за величиною оператор мобільного зв'язку в Україні після "Київстар" та Vodafone - об'єднається з компанією "Датагруп-Воля", яка надає послуги фіксованого зв'язку та платного телебачення, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Раніше Lifecell повністю належав до Turkcell. У квітні суд Києва зняв арешт з акцій Lifecell, які належать російському мільярдеру Михайлу Фрідману (20% акцій) і відкрив шлях для подальших угод.

Вартість операції складає не менше 524,3 млн доларів. Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Міжнародна фінансова корпорація нададуть 435 млн доларів у вигляді кредитів.

Майбутня інтеграція дозволить платформі пропонувати сервіс, що поєднує мобільний зв'язок, фіксований зв'язок та платне телебачення. Очікується, що нова платформа залучить близько 10 млн мобільних користувачів та більше 4 млн осіб, підключених через фіксовану мережу доступу.

Консорціум NJJ Holding належить Ксав'є Нієлю, засновнику європейської телекомунікаційної групи Iliad.

Читайте також: Одруження за 30 хвилин: В Україні запустили послугу онлайн-шлюб через "Дію"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: