10.09.2024, 15:21

Ця зима може стати найскладнішою: Шмигаль розповів про підготовку до опалювального сезону

отопительный сезон

Енергетична стійкість України стане одним із найбільших випробувань у майбутній зимовий період. Майбутній опалювальний сезон може виявитися найскладнішим.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час пресконференції 10 вересня, передає Час Пік.

"Енергетична стійкість - один із наших найбільших викликів цієї зими та осені. Ми успішно подолали три опалювальні сезони, але майбутня зима може бути найважчою", - сказав Шмигаль.

Він зазначив, що Україна збільшує автономність критичної інфраструктури та нарощує видобуток газу. За перші сім місяців 2024 року "Нафтогаз" видобував 8,6 мільярда кубометрів газу - на 7% більше, ніж минулого року. Цієї зими, за словами Шмигаля, планується пройти на газі власного видобутку, як і минулої.

"Цю зиму також плануємо пройти на газі власного видобутку, що важливо. Минулої зими ми пройшли власними силами без залучення допомоги від наших партнерів, без закупівлі додаткового газу ззовні", - заявив прем'єр.

Глава уряду нагадав, що президент України Володимир Зеленський закликав уникати піару на питаннях енергетики та зазначив, що умови майбутньої зими будуть зрозумілі лише в міру її настання. Шмигаль наголосив, що спекуляції на цю тему неприпустимі. Для захисту енергетичних об'єктів Україна використовує два рівні оборони: габіони з піском та залізобетонні конструкції, здатні витримувати атаки дронів та ракетні уламки.

"На 85% сьогодні більшість об'єктів, які мають бути захищені "Укренерго", вже захищені", - додав Шмигаль.

Читайте також: Естонія змінює правила надання допомоги на оренду житла для українських біженців

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк