04.09.2020, 16:54

У ВООЗ повідомили, коли стане можливою масова вакцинація від COVID-19

воз

Масова вакцинація від СОVID-19 в світі очікується не раніше середини 2021 року. Поки жодна з представлених вакцин не продемонструвала належного ефекту.

Представник Всесвітньої організації охорони здоров'я Маргарет Харріс заявила про те, що вакцини, яку можна було б застосовувати проти COVID-19 масово, поки не існує, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

За її словами, поки жодна з вакцин-кандидатів на випробуваннях в ході другої і третьої стадії не показала ефективності на рівні не менше 50%.

"Ми дійсно не очікуємо масової вакцинації до середини наступного року. Третя фаза повинна зайняти більше часу, тому що нам необхідно побачити, наскільки вакцина захищає від хвороби і наскільки вона безпечна", - цитують Харріс в ЗМІ.

Вона зазначила, що на даному етапі боротьби з пандемією неможливо навіть визначити, чи працює та чи інша вакцина серед людей, які нею скористалися.

"Багато людей вже зробили щеплення, але ми так і не знаємо, чи діє вакцина ... на даному етапі у нас немає чіткого сигналу про те, наскільки вона ефективна і безпечна", - додала Харріс.

Читайте також: Пандемія COVID-19 може привести до небувалого зростання числа голодуючих

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк