20.11.2020, 12:54

Медики назвали 4 неочевидних симптоми коронавіруса на ранній стадії

Марина Началова | Всі новини автора
коронавирус

Симптоми COVID-19 проявляються по-різному. Хоча основними симптомами цього захворювання вважаються висока температура, кашель і втрата або зміна нюху або смаку, були виявлені і інші ознаки.

Медики з Великобританії і Канади визначили 4 досить легких симптома, які можуть вказувати на коронавірусну хворобу в початковій стадії, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Огляд 36 опублікованих досліджень COVID-19, в яких брали участь тисячі пацієнтів, показав, що майже кожен п'ятий інфікований може мати шлунково-кишкові симптоми під час боротьби з вірусом. Ці симптоми включають втрату апетиту, нудоту, блювання, діарею і біль в животі.

Також на ранній стадії COVID-19 може з'явитися запалення очей. За даними Американської академії офтальмології, кон'юнктивіт розвивається у трьох відсотків пацієнтів з коронавірусом.

Хворі на COVID-19 повідомляли про сплутаність свідомості протягом тижнів і навіть місяців після одужання. Це може включати втрату здатності згадувати повсякденні факти або підтримувати бесіду. Дослідження, проведене Імперським коледжем Лондона, показало, що COVID-19 може мати реальні "хронічні когнітивні наслідки". В рамках дослідження було виявлено, що пошкодження мозку відбувається на різних рівнях в залежності від того, наскільки серйозним було захворювання.

Нарешті, ознакою коронавіруса може бути хронічна втома. За даними дослідження Трініті-коледжу в Дубліні, більше половини пацієнтів з коронавірусом страждають стійкою втомою, незалежно від серйозності захворювання. Дослідники виявили, що 52 відсотки з 128 осіб в дослідженні страждають від такої проблеми.

Нагадаємо, глава МОЗ Максим Степанов повідомив, кого в першу чергу будуть вакцинувати від коронавіруса в Україні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк