12.01.2021, 17:02

У пошуках Атлантиди: дайвер виявив на океанському дні гігантські "сходи"

Марина Началова | Всі новини автора

Таємниче утворення, яке побачив дайвер на дні океану поблизу японського острова Йонагуні, змусило громадськість знову заговорити про містичний острів Атлантида.

В давньогрецьких міфах Атлантида описана як острів-держава, який впав у немилість божеств і був скинутий на дно океану, передає Час Пік.

Вже довгий час вчені та ентузіасти сперечаються про те, чи могла існувати Атлантида насправді. Найбільш імовірним місцем її знаходження називають Атлантичний океан.

Однак недавно дайвер по імені Кіхачіро Аратаке натрапив на щось дивне зовсім в іншому куточку Землі - біля берегів Японії. Здійснюючи занурення біля острова Йонагуні, він побачив загадкове утворення, що нагадує рукотворне творіння якоїсь давньої розвинутої цивілізації.

Йонагуні знаходиться в Східно-Китайському морі, і в цих місцях дуже небезпечно. Ризикуючи зіткнутися з акулами, сильними течіями і небезпечними погодними умовами, Кіхачіро Аратаке все ж дослідив це місце і розповів, що побачив.

За словами дайвера, вода була кришталево чистою, настільки, що з-під води можна було бачити небо. Чоловік побачив на дні ступеневе утворення, схоже на тераси. Об'єкт розміром з 5 футбольних полів, гладкі стіни висотою з 8-поверховий будинок. Від низу піднімаються кам'яні сходи, і з усіх боків їхні форми разюче правильні.

Виявилося, дайвер натрапив на об'єкт, відомий як "монумент Йонагуні". Вчені не можуть прийти до єдиної думки, чи є його походження цілком природним або ж це частково або повністю рукотворний об'єкт.

Ні Японське агентство з культури, ні уряд префектури Окінава в Східно-Китайському морі не визнають ці об'єкти важливими культурними артефактами, і жодна державна установа не проводила досліджень або робіт по збереженню цього місця.

Читайте ще: Загадкове озеро Фундудзі: чому з нього неможливо забрати ні краплі води

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: