20.02.2021, 13:38

Марсохід Рerseverance надіслав на Землю нові кадри з Марса: кольорові фото та відео

Марсоход NASA Perseverance

Марсохід NASA Рerseverance здійснив успішну посадку на Марсі 18 лютого. З моменту посадки американський марсохід NASA вже надіслав п'ять фото з Червоної планети.

Як повідомляє NASA, знімки зроблені за допомогою камер Hazard Cameras з марсохода Perseverance після його висадки. Всього марсохід має 23 камери. Знімки оприлюднено в акаунті марсохода в Twitter, повідомляє Час Пік.

Перший знімок камера на борту марсохода зробила якраз під час його посадки - це кадр з відео, на якому чітко видно троси, за допомогою яких Рerseverance спускався на поверхню планети.

Також марсохід надіслав зображення, зроблене однією з його нижніх камер відразу після посадки.

Третє кольорове фото зроблено за допомогою іншої камери Hazcam, яка показала одне з шести коліс марсохода на передньому плані та саму поверхню планети.

У NASA відзначили, що головною метою місії Perseverance на Марсі є астробіологія, включаючи пошук ознак давнього мікробного життя. Марсохід вивчатиме геологію планети, щоб надалі прокласти шлях для досліджень.

Також під час місії відбуватиметься збір марсіанських каменів та реголіту (битих порід і пилу). Наступні місії NASA у співпраці з ЄКА (Європейське космічне агентство) відправлять космічний корабель на Марс, щоб зібрати ці зразки з поверхні та доставити їх на Землю для поглибленого аналізу.

"Четвертий за рахунком (але не за значимістю) марсохід Рerseverance повинен доставити на Землю найбільш важливі зразки скель і грунту. Він буде досліджувати кратер Езеро, який, як передбачається, раніше був наповнений водою. У зразках вчені сподіваються виявити мікрофоссилій (копалини залишків рослин або мікроорганізмів) - свідчення існування життя на планеті в глибоку давнину", - написав у своєму Telegram-каналі відомий бізнесмен і меценат Павло Фукс.

Нагадаємо, щоб долетіти до Марса Рerseverance знадобилося майже 7 місяців - його було відправлено з Землі 30 липня 2020 року. 18 лютого 2021 року о 22:44 (за київським часом) він успішно приземлився на поверхню Марса.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк