Українцям розповіли, що найстрашніше можна знайти в ковбасі
Не секрет, що ковбаси вважаються не найкориснішим продуктом, але багато хто купує їх на свій страх і ризик. У магазинній ковбасі можна виявити небезпечні для здоров'я добавки.
Експерти розповіли в ефірі каналу "Україна 24", що такого страшного можна виявити в українській ковбасі, передає Час Пік.
Доктор медичних наук, гастроентеролог Вадим Шипулін заявив, що в ковбасах бувають найрізноманітніші добавки, зашифровані так званими "єшками". Однією з найбільш небезпечних добавок є глютен, яку зараз часто додають у ковбасу.
"Гастроентерологи кажуть, що приблизно 1 з 300 людей має непереносимість глютену, і безумовно, навіть у невеликих кількостях глютен може викликати проблеми з кишечником", - заявив Шипулін.
Він зазначив, що сам вважає за краще сирокопчену ковбасу, в якій найбільший вміст м'яса. Але в цілому свіже цільне м'ясо все ж краще, ніж ковбаса.
А завідувач кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів, професор, доктор технічних наук Василь Пасічний сказав, що потрібно звертати увагу на наявність у ковбасі м'яса механічної обвалки, адже це означає, що в продукті, по суті, містяться кістки.
"В ковбасах м'ясовмісних треба більше контролювати вміст м'яса механічної обвалки, оскільки дана сировина виходить при додаванні кісток, і в принципі включає в себе не зовсім корисні речовини", - зазначив Пасічний.
Читайте ще: Як в українців можуть "угнати" мобільний номер: "Київстар" попередив абонентів про небезпеку
Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк. |