17.03.2021, 08:47

Скинути зайву вагу та утримати її в межах норми: ТОП продукти для схуднення

ТОП продукты для похудения

Щоб схуднути і залишатися здоровим, треба не просто менше їсти, потрібно змінити свій раціон на більш правильний та полюбити спорт. Є продукти, які завжди повинні бути в раціоні людини, яка хоче скинути зайву вагу та утримати її в межах бажаної норми.

Дієтологи всього світу вже давно довели, що голодування та суворі дієти тільки погіршують стан організму і можуть привести до серйозних захворювань шлунково-кишкового тракту. Сьогодні тренд на правильне харчування, повідомляє Час Пік. 

Представляємо список продуктів, які допомагають схуднути. Комбінуйте їх або вживайте окремо – все залежить від ваших смакових уподобань та кулінарних здібностей.

ТОП продукты для похудения

ТОП продукти для схуднення

Вівсянка

Вівсянка - одна з найбільш низькокалорійних круп. Вівсяна крупа містить багато вітаміну Е, що відповідає за молодість. Зварена на воді вівсяна каша виконує функцію натурального сорбенту, огортаючи слизову оболонку шлунка.

Вона сприятливо впливає на травлення, допомагає виведенню з організму шлаків і токсинів, а це так само дуже важливо у дієті, адже ми хочемо бути не тільки стрункими, але і красивими.

ТОП продукты для похудения

Капуста

Всі види капусти дуже корисні та містять масу вітамінів, мікроелементів, а також незамінних амінокислот. Капуста - це джерело вітамінів А, С, Е, К, РР, U, вітамінів групи В; мікроелементів кальцію, фосфору, калію, магнію, заліза, міді, цинку, марганцю, фтору.

Бажаючим зберегти стрункість на довгі роки, неодмінно потрібно вживати капусту. Неважливо, білокачанна, брокколі, китайська, кольорова, фіолетова або будь-яка інша.

Клітковина капусти сприяє поліпшенню травлення і нормалізує процес всмоктування поживних речовин, очищаючи кишківник від шлаків. Вона діє, як віник, вимітаючи все непотрібне з шлунково-кишкового тракту.

Антиоксидантні комплекси капусти підвищують імунітет. Як стверджують вчені, цвітна капуста містить речовини, що запобігають утворенню ракових клітин або уповільнюють їх зростання. Білокачанну квашену капусту з ягодами журавлини, а тушковану з чорносливом сміливо можна назвати еліксиром стрункості.

Почесне місце займає морська капуста (бура водорість ламінарія), багата йодом. Йод "годує" нашу щитовидну залозу, нормалізує тим самим гормональний обмін організму.

При нестачі гормонів щитовидної залози розвиваються ожиріння та набряки.

ТОП продукты для похудения

Зелений чай 

Зелений чай - чудовий напій для схуднення. Наповнюючи організм мікроелементами, він активно спалює жири, а також є сильним антиоксидантом. Зелений чай відмінно очищає організм, виводить непотрібні шлаки, нормалізує метаболізм та роботу шлунково-кишкового тракту.

Важливо пам'ятати, що зелений чай потрібно вибирати дуже ретельно. Не варто думати, що дешевий чай в пакетиках буде мати подібні властивості.

Важливо знати, що зелений чай не можна пити відразу після їжі, так як він сильно розслабляє шлунок, зменшуючи його перистальтику: їжа застоюється і погано перетравлюється. 

Найкраще пити зелений чай між прийомами їжі або не менше ніж через 30 хвилин після їжі. Для схуднення досить випивати чотири чашки в день.

ТОП продукты для похудения

Цитрусові

Першість можна віддати цитрусовим: апельсини, лимони, мандарини, грейпфрути. Вони прибирають зайву вагу завдяки вмісту в них речовин ферментної природи, які прискорюють травні процеси та спалюють жири.

Цитрусові багаті вітамінами С, А, групи В, містять фолієву кислоту, кальцій, калій, магній, пектин, клітковину, тому гарні для підтримки серцевої діяльності і для профілактики атеросклерозу.

Їжте грейпфрут перед їжею. Він знижує рівень інсуліну, а це призводить до скорочення кількості жиру, що зберігається в організмі.

ТОП продукты для похудения

Яблуко

У раціоні жінки, яка хоче завжди бути в формі, неодмінно повинні бути яблука, оскільки вони здатні нормалізувати жировий обмін, розщеплюючи шкідливі жири (холестерин), тим самим збільшуючи процентний вміст корисних поліненасичених жирних кислот.

Яблука підходять для дієти найкраще. Яблука - один з найбільш низькокалорійних продуктів - близько 45 калорій на 100 грам яблука.

ТОП продукты для похудения

Папайя

Папайя - екзотичний фрукт, який не тільки дуже смачний, але і корисний при дієтах.

У папайї міститься папаїн - фермент, здатний розщеплювати білки, тому папайю також рекомендують вживати відразу після основного прийому їжі.

ТОП продукты для похудения

Авокадо

Авокадо багатий вітамінами та антиоксидантами, жирами. Він так само є помічником в схудненні і корисний для здоров'я.

ТОП продукты для похудения

Імбир

Вміщені в імбирі активні речовини притупляють відчуття голоду, що також частково сприяє схудненню. Але зловживати ним, як і будь-який спецією, не варто.

З обережністю імбир слід вживати при наявності серцево-судинних захворювань, проблем зі шлунком, а також на останніх місяцях вагітності.

ТОП продукты для похудения

Кориця

Додавайте корицю в пудинги, запіканки, компоти, випічку і навіть в м'ясні страви. Вміщені в кориці речовини допомагають перетворити цукор в енергію.

ТОП продукты для похудения

Перець, гірчиця та інші спеції

Якщо хочете схуднути, додавайте в їжу червоний перець та гірчицю. Вони покращують обмін речовин, прискорюють процес спалювання жирів та калорій.

Хрін та гірчиця підсилюють кровообіг, ефективно чистять судини від холестерину, такими ж властивостями володіє часник.

Червоний та чорний перець, лавровий лист, базилік, чебрець, розмарин, м'ята, імбир, шавлія, естрагон, кінза, кориця поліпшать обмін речовин в організмі.

ТОП продукты для похудения

Кисломолочні продукти

Йогурт, сир, кисле молоко, кефір. Завдяки протеїну, який входить до складу молочної сироватки, розщеплюється підшкірний жир. Вибирайте низькокалорійні, свіжі продукти без добавок.

ТОП продукты для похудения

Читайте також:

Тяга до солодкого, схильність до адюльтера, різний больовий поріг: особливості, які ми успадкували від своїх предків

Від задоволення до тортур: цікаві факти про лоскіт, які ви не знали

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк