27.03.2021, 12:52

Година Землі-2021: 27 березня світ на одну годину зануриться у темряву

Иллюстративное фото / Открытый источник

Сьогодні, 27 березня, мільйони людей у всьому світі візьмуть участь в акції "Година Землі". Рівно на годину світ зануриться в темряву. Захід традиційно проводиться в одну з останніх субот березня. Україна також візьме участь у міжнародній ініціативі.

Україна вперше приєдналася до акції у 2009 році, повідомляє Час Пік.

Акція проводиться з 20:30 до 21:30 за місцевим часом. Взяти участь в ній може будь-хто. Для цього в будинку відключають світло та електроприлади. У міжнародній акції беруть участь також пам'ятки і міські будівлі, які на годину відключають підсвічування.

"Година Землі" - це міжнародна кампанія, ініційована Всесвітнім фондом природи (WWF).

Акції "Година Землі" проводиться з 2007 року, вперше вона була організована в Австралії. Вже з 2009 року акція стала наймасовішою в історії людства, набравши величезну кількість учасників – 88 країн, 4008 міст.

До акції "Година Землі" приєднуються багато знаменитих пам'яток: Ейфелева вежа у Парижі,"Емпайр-стейт-Білдінг" у Нью-Йорку, Сіті-Хол в Лондоні, міст "Золоті ворота" в Сан-Франциско, Колізей у Римі, Оперний театр в Сіднеї, буддистський храм "Ват-Арун" у Бангкоку, Королівський палац в Стокгольмі, Акрополь в Афінах.

Нагадаємо, після Години Землі Україна переходить на літній час.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк