11.05.2021, 23:01

Зонд "Вояджер-1" зафіксував "гул" у міжзоряному просторі

Марина Началова | Всі новини автора
вояджер 1

Космічний зонд NASA "Вояджер-1", який почав свою подорож в 1977 році, виявив "постійний гул" за межами Сонячної системи.

Зонд спочатку був розрахований всього на 5 років роботи, але через 43 роки після запуску він продовжує відправляти дані на Землю, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

На даний момент "Вояджер-1" пройшов через кордон Сонячної системи з міжзоряним простором, відомий як геліопауза, в міжзоряне середовище. Датчики зонда зафіксували там звуки плазмових хвиль, повідомляється в новому дослідженні, опублікованому в журналі Nature Astronomy.

Команда вчених під керівництвом Корнельського університету вивчила дані, що передаються зондом з відстані 14 мільярдів миль, і виявила "гул" міжзоряного газу.

"Він дуже слабкий і монотонний, тому що знаходиться у вузькій смузі частот, - заявила Стелла Кох Окер, докторант Корнельського університету з астрономії. - Ми виявляємо слабкий, постійний гул міжзоряного газу".

Очікується, що дані, отримані з "Вояджера-1", допоможуть вченим зрозуміти взаємодію між міжзоряним середовищем і сонячним вітром - постійним потоком заряджених частинок, що виходять від нашої зірки.

Читайте ще: "Сонце стало тьмяним, як місяць": Історик розповів про найважчий рік в історії людства

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: