21.05.2021, 11:35

Євробачення-2021: стало відомо, під яким номером Україна виступатиме в гранд-фіналі

Марина Началова | Всі новини автора
евровидение

У фіналі пісенного конкурсу Євробачення, який відбудеться завтра, Україна виступить під номером 19.

Після другого півфіналу організатори Євробачення провели жеребкування, яке визначило порядок виступу всіх фіналістів, передає Час Пік.

Український гурт Go_A, який потрапив у фінал за підсумками першого півфіналу, в суботу буде виступати у другій половині концерту під номером 19.

У першій частині гранд фіналу виступатимуть представники наступних країн: Кіпр, Албанія, Ізраїль, Бельгія, Росія, Мальта, Португалія, Сербія, Великобританія, Греція, Швейцарія, Ісландія та Іспанія.

У другій частині фіналу виступлять країни: Молдова, Німеччина, Фінляндія, Болгарія, Литва, Україна, Франція, Азербайджан, Норвегія, Нідерланди, Італія, Швеція і Сан-Марино.

Всього у фіналі виступають 26 учасників: по 10 країн, які пройшли у фінал за підсумками глядацького голосування в першому і другому півфіналах; автоматично потрапляють до фіналу господарі Євробачення-2021 Нідерланди, а також країни так званої "Великої п'ятірки" - Великобританія, Німеччина, Італія, Франція та Іспанія. Ці 5 країн мають привілеї, оскільки вони були засновниками пісенного конкурсу і більше за всіх вкладаються в його спонсорування.

Фінал Євробачення-2021 почнеться 22 травня о 22:00 за київським часом.

Читайте, хто пройшов у фінал Євробачення за підсумками другого півфіналу, який відбувся вчора.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк