22.05.2021, 14:33

"За Україною варто спостерігати на Євробаченні": Що думають за кордоном про виступ Go_A

Марина Началова | Всі новини автора
Go_A

На Євробаченні-2021 український електро-фолк гурт Go_A представив незвичайний номер, що поєднує старовинні народні мотиви і сучасне техно. Виступ українців у першому півфіналі миттєво став одним з тих, що найбільше переглядаються на YouTube і зібрав море захоплених коментарів від представників різних країн. Незалежно від результатів фіналу, який відбудеться сьогодні ввечері, вже можна з упевненістю сказати, що Go_A наробили шуму в Європі.

Час Пік вирішив дізнатися, що пишуть про виступ української групи на Євробаченні світові ЗМІ.

]]>The Guardian]]> про пісню "Шум": "Безумовно, найдинамічніша пісня на Євробаченні. Це техно-версія веснянки, традиційної пісні для весняних народних обрядів. Фронтмен Катерина Павленко, яка виглядає так, ніби збирається випатрати недалеких братків у початковій сцені фільму "Blade", має прекрасний пронизливий голос, який поєднується з швидким свистом сопілки, в той час як темп групи поступово наближається до тих, кому надають перевагу голландські хардстайл-діджеї. Очікуємо дуже сильного прийому цього номера на арені".

]]>The Telegragh]]>: "Це було незабутньо. І в цьому також була пронизливість: пісня натхненна музичними традиціями Чорнобиля".

]]>Sydney Morning Herald]]>: "...Але кому б я віддав 12 балів? Українська група Go_A з треком Shum. Ви тільки подивіться на цю вдумливу брилу східноєвропейського хай-енерджі, з пронизливою флейтою і текстами про деградацію навколишнього середовища (або щось у цьому роді). По всій видимості, він заснований на українській народній пісні з Чорнобильського регіону. Я маю на увазі, це було б вбивчим у готичних клубах".

]]>The Week]]>: "На думку букмекерів, шанс України на перемогу в конкурсі становить 9%. Друга за величиною країна Європи піднялася на кілька позицій в таблиці лідерів після зоряного виступу у вівторок в півфіналі за участю електро-фолк-групи Go_A, яка виконує свою пісню Shum. Назва групи означає «повернутися до коріння» і є поєднанням англійського слова «go» з грецької буквою «альфа», яка символізує початок всього, - пояснює Radio Times. За ці роки Україна заробила репутацію країни, за якою варто спостерігати на Євробаченні. Вона двічі забирала додому трофей, незважаючи на те, що брала участь тільки 16 разів".

]]>Eurostory]]>: "Мабуть, найяскравіша пісня цього року називається Shum і виконується групою з дещо своєрідною назвою: Go_A. Група представляє український фольклор в електронній формі. Вокалістка Катерина використовує вокальну техніку, що нагадує контрольований крик. Але, як і «Крик» Едварда Мунка, українська пісня - це крик, який ви не скоро забудете. Тому що Україна дивує, спокушає і захоплює".

Нагадаємо, сьогодні о 22:00 розпочнеться гранд-фінал Євробачення, в якому Go_A виступають під номером 19. Дивіться і вболівайте за Україну!

Читайте ще: Прогноз букмекерів на фінал "Євробачення-2021": які шанси на перемогу в українського гурту Go-A

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк