06.06.2021, 18:05

Невербальне спілкування: 7 перевірених способів справити відмінне перше враження

Ольга Романец | Всі новини автора
первое впечатление

Перше враження триває довго. І не важливо, наскільки хорошою людиною ви насправді є. Вся справа в невербальних знаках, жестах і міміці, які ви використовуєте, а не в ваших перевагах.

Bright Side зібрав 7 перевірених способів справити позитивне враження, передає Час Пік.

Затримайте посмішку

Посмішка - важлива складова при хорошому спілкуванні. Прості правила: спочатку подивіться на обличчя іншої людини, почекайте кілька секунд і тільки потім посміхніться. Ця пауза зробить вашу посмішку більш щирою.

Не дивіться в очі занадто довго

Коли людина довго дивиться в очі співрозмовнику - це може бути витлумачено як агресія. Замість цього радиться поступово збільшувати час візуального контакту з самого початку знайомства. Пам'ятайте правило 60/40 - встановлюйте зоровий контакт приблизно протягом 60% часу.

общение

Слідкуйте за своєю поставою

Подивіться на спортсменів-чемпіонів або політичних лідерів - ви ніколи не побачите їх з опущеними плечима. Вони завжди стежать за своєю поставою. Таким чином, вони демонструють свою впевненість. Радимо вам робити те ж саме, якщо ви хочете залишити краще враження.

Проявіть свій інтерес

Щоб залишити гарне враження, вам потрібно показати свій інтерес до людини. Найкращий спосіб зробити це - використовувати невербальні знаки, такі як посмішка або поворот до співрозмовника всім тілом.

Позбавтеся від тривожних жестів

Позбавтеся від метушливих жестів. Не варто під час спілкування торкатися до своєї шиї, обличчя, вух або волосся.

общение

Будьте чуйними

Ви можете не тільки показати свій інтерес до людини, посилаючи певні невербальні знаки, а й імітуючи його поведінку і реагуючи відповідно. Це змусить вас виглядати більш турботливим, і ви справите враження надійної людини.

Уявіть зустріч заздалегідь

Якщо у вас є трохи часу до зустрічі, спробуйте відрепетирувати її. Уявіть, що ви розмовляєте з цією людиною перед дзеркалом, приміряйте посмішку, позу і подивіться на свої жести.

общение

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: