Як перевірити якість продуктів до їх покупки: поради ЦОЗ
7 червня відзначається Всесвітній день безпеки харчових продуктів. На честь свята Центр громадського здоров'я розповів про те, як перевірити якість продуктів і захистити власне здоров'я.
Так, в прес-службі ЦОЗ пояснили, що інфекції або токсини стають причинами хвороб, що передаються через їжу. Бактерії, віруси, паразити або хімічні речовини потрапляють в організм через заражену їжу і воду.
Відповідно до закону "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів", на фасованих харчових продуктах, виробник обов'язково повинен надавати таку інформацію:
- назва харчового продукту;
- перелік інгредієнтів;
- будь-які інгредієнти або допоміжні матеріали для переробки;
- кількість певних інгредієнтів або категорій інгредієнтів;
- кількість харчового продукту у встановлених одиницях виміру;
- мінімальний термін придатності або дата "вжити до";
- назва та місце знаходження оператора ринку харчових продуктів, відповідального за інформацію про харчовий продукт, для імпортованих харчових продуктів - назва та місце знаходження імпортера;
- країна походження або місце походження.
"Безпека харчових продуктів є спільною відповідальністю між урядами, виробниками та споживачами. Купуйте продукти в перевірених місцях і уважно читайте інформацію, яка вказана на упаковці", - порадили в ЦОЗ.
Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк. |