10.06.2021, 22:44

Названо ще один згубний наслідок вживання кави

кофе

Щоденне вживання великої кількості кави може привести не тільки до проблем з серцем та нервовою системою, але і до глаукоми.

Перше дослідження було проведено Медичною школою Ікана, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Воно показало дієтико-генетичну взаємодію при глаукомі. Тому пацієнтам з сімейним анамнезом глаукоми рекомендували скоротити або виключити вживання кави.

Кофеїн призводить до підвищення внутрішньоочного тиску, отже - до втрати зору. Однак пацієнти з глаукомою зазвичай не відчувають ніяких симптомів або не відчувають ніяких симптомів до тих пір, поки хвороба не прогресує і у них не відбувається втрата зору.

Зокрема, дослідники звернулися до біобанку Великобританії та проаналізували записи понад 120 000 учасників у період з 2006 по 2010 роки.

Вони прийшли до висновку, що часте вживання кави не саме по собі призводить до глаукоми або підвищує внутрішньоочний тиск. Це діє здебільшого на тих, хто має генетичну схильність до захворювання.

Так, тих, хто входить до категорії з найвищим балом генетичного ризику і споживає більше 321 міліграма кофеїну в день (приблизно три чашки кави), ризик глаукоми в 3,9 рази вище, ніж у тих, хто не п'є каву або вживає її в мінімальній кількості.

Читайте також: Названо 5 корисних продуктів, які підбадьорять не гірше кави (фото)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк