28.06.2021, 22:51

У небі з'явилася спіраль, що світиться: дивному явищу знайшлося пояснення

Марина Началова | Всі новини автора
спираль в небе

Нещодавно над південно-західною частиною Тихого океану було помічено дивне явище: в нічному небі несподівано з'явилася яскрава спіраль.

Подія була зафіксована 18 червня. Спантеличені мешканці місцевих островів порівняли спіраль у небі з порталом з фільму "Доктор Стрендж". Але насправді персонажі кіновсесвіту "Марвел" тут ні при чому, кажуть вчені.

Як пише Daily Mail, американський астроном Джонатан Макдауелл заявив, що незвичайне явище в небі було спровоковано паливом, яке випустила китайська ракета Long March 2C, запущена в той же день.

"Спіраль виникає, коли ракета перекидається з одного боку в інший, викидаючи паливо - тоді це в точності схоже на садовий зрошувач", - пояснив Макдауелл.

Спіраль зберігає ідеальну форму протягом сотень миль, тому що вона знаходиться в космосі, де немає повітря, яке могло б спотворити форму. Для спостерігачів із Землі це виглядає незвично: ми не звикли бачити такі ідеальні геометричні форми, тому що на Землі завжди є вітер, який спотворює сліди літальних апаратів у небі.

Це другий раз, коли жителі тихоокеанських островів спостерігають таке явище. Попереднє було 7 травня - також через китайську ракету.

Явище було схоже на те, що спостерігалося над Норвегією в 2009 році. Тоді блакитний вихор, що світиться, осяяв ранкове небо в зв'язку з тим, що Росія проводила ракетні випробування в цьому районі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: