02.07.2021, 22:53

Названо 5 продуктів, які не можна їсти в сирому вигляді (фото)

овощи

Не всі продукти, якщо їх їсти в сирому вигляді, здатні приносити користь. Більш того, деякі з них здатні викликати отруєння.

Які продукти небезпечні для здоров'я в сирому вигляді - розповість Час Пік.

Баклажани

Цей овоч дуже корисний, але тільки не в сирому вигляді. Справа в тому, що в ньому міститься речовина соланін - слабкий нервовий токсин. Якщо "переборщити" з сирими баклажанами, можуть виникнути головний біль, нудота та блювота, кишкові розлади.

Яйця

Незважаючи на те, що в сирих яйцях є багато корисних речовин, їсти їх в такому вигляді категорично заборонено. Особливо влітку. У яйцях може міститися сальмонела, яка провокує сильне отруєння, інтоксикацію. Більш того, варто відмовитися від страв, до складу яких входить сирий білок (наприклад, домашній майонез).

Зелена квасоля

У сирій квасолі міститься фазин - отруйна білкова сполука. Коли вона потрапляє в організм, людина відчуває нудоту, головні болі, можуть виникнути діарея, блювота. Можливий навіть летальний результат.

Тісто

Не варто дегустувати тісто до того, як з нього буде приготовлено якесь блюдо або готовий продукт. Це може привести до діареї та шлункових спазмів. Тим більше, в борошні можуть перебувати шкідливі мікроби, впоратися з якими допоможе термічна обробка.

Ревінь

У рослині міститься багато щавлевої кислоти, яка подразнює ШКТ. Під час приготування кислота випаровується.

Читайте також: Названо 15 максимально надійних місць у будинку, в яких варто зберігати гроші та цінності

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк