24.07.2021, 23:05

Мільярдери Бренсон та Безос не будуть визнані астронавтами

брэнсон и безос

Мільярдери Річард Бренсон та Джефф Безос, які здійснили перші туристичні польоти в космос, не можуть бути визнаними астронавтами, оскільки в США посилили відповідні вимоги.

Оновлення програми "Крила комерційного астронавта" були оголошені у вівторок 20 липня. Саме в цей день Безос здійснив космічний політ на ракеті його приватної компанії Blue Origin, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Програма була вперше оновлена з 2004 року. Згідно з колишніми вимогами, статус астронавта присуджувався тому, хто піднімався на висоту 50 миль (80 км) над поверхнею Землі, що успішно зробили Джефф Безос та Річард Бренсон.

Однак тепер додався ряд умов. Так, згідно з новими правилами Федерального управління цивільної авіації (FAA) США, кандидати в астронавти повинні бути частиною льотного екіпажу і зробити внесок у забезпечення безпеки космічних польотів. Тобто особи, які претендують на звання астронавта, повинні також "продемонструвати діяльність під час польоту, яка була важлива для громадської безпеки або сприяла безпеці пілотованих космічних польотів".

Визначати, що саме є такою діяльністю, мають повноваження відповідні посадові особи FAA.

Крім того, від Безоса та Бренсона не надходило заявок на отримання статусу астронавта.

Варто відзначити, що крім приватних польотів в США є ще два способи отримати даний статус - в армії або в NASA.

Читайте також: Безос анонсував ще два пілотованих польоти в космос в 2021 році

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: