26.07.2021, 22:42

"Іноді у свідомості": Що відомо про стан співачки МакSим, яка вже місяць знаходиться в штучній комі

Марина Началова | Всі новини автора
МакSим

Відома співачка МакSим (Марина Максимова) більше місяця тому захворіла на тяжку пневмонію, лікарям довелося ввести її в медикаментозну кому.

Сьогодні деякі ЗМІ поширили новину, що артистку почали виводити зі штучної коми, але її менеджер закликає не радіти передчасно, передає Час Пік.

Так, Телеграм-канал Mash написав, що МакSим прийшла в себе, розмовляє знаками і знаходиться в ясній свідомості.

"Медики зняли навантаження седативних препаратів і вивели Марину Максимову з медикаментозного сну - щоб подивитися, чи зможе вона дихати самостійно. Співачка вступає в діалог (жестами), свідомість її ясна. МакSим в змозі зробити вдих, але, щоб дихання залишалося рівним, її перевели на ДШВЛ (допоміжна вентиляція легенів, та ж ШВЛ з іншими налаштуваннями). Її стан як і раніше стабільно тяжкий, але лікарі не втрачають надії, що незабаром вона зможе дихати самостійно", - йдеться в публікації.

Пізніше менеджер співачки Яна Богушевська в коментарі ЗМІ спростувала новину про повне виведення МакSим з медикаментозного сну. За її словами, те, що артистку періодично "будять", не є новиною.

"Про те, що її періодично виводять з медикаментозного сну, я вже давно говорила. Це ж штучна кома. Лікарі самі дозують кількість седативного препарату. Іноді Марина в свідомості, іноді її знову занурюють в медикаментозний сон. Це не новина сьогоднішнього дня", - сказала Богушевська.

Менеджер додала, що позитивна динаміка в стані співачки намічається, але прогнози давати рано.

Раніше повідомлялося, що екс-президент України Леонід Кравчук після операції на серці майже місяць перебуває в реанімації на ШВЛ.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк