27.07.2021, 20:34

Названо 5 небезпечних наслідків вживання чаю: кому не варто ризикувати

чай

Чай - один з найбільш улюблених напоїв у всьому світі, проте навіть він може завдати шкоди організму та спровокувати небезпечні хвороби.

Час Пік розповість про 5 негативних наслідків надмірного вживання чаю.

Не обов'язково, що наслідки дадуть про себе знати у кожного, хто часто балує себе цим напоєм. Але все ж мати на увазі їх варто.

1. Чай може спровокувати анемію

Таніни (біоактивні елементи чаю) зменшують засвоєння заліза, що є прямим шляхом до розвитку анемії. Як чорний, так і зелений чай здатні обмежувати біодоступність заліза до 94%.

2. Порушення біоритмів

Зазвичай, це явище пов'язують тільки з кавою, але не варто недооцінювати чай. У чорному, білому та зеленому чаї міститься від від 14 до 61 мг кофеїну на порцію. Цієї кількості цілком достатньо для порушення так званого "біологічного годинника". В результаті, можуть проявитися серцево-судинні захворювання, набір ваги і ослаблення імунної системи.

3. Розлади шлунково-кишкового тракту

До шлунково-кишкових розладів може привести теофілін, який міститься в чаї. Тому тим, хто має проблеми з травною системою, захворювання шлунка, варто бути обережніше.

4. Рак стравоходу

Захворювання може виникнути у тих, хто часто п'є дуже гарячий чай. Втім, це стосується не тільки чаю, але і будь-яких інших продуктів харчування.

5. Зневоднення

Будь-який чай має сечогінний ефект. Тому не варто пити чай в сильну спеку. Крім того, через дисбаланс електролітів людина відчуває млявість, сонливість, прискорене серцебиття та головні болі.

Читайте також: Названо 15 максимально надійних місць у будинку, в яких варто зберігати гроші та цінності

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк