16.08.2021, 20:44

Астрономи повідомили, в якому році на Землю може впасти астероїд

Марина Началова | Всі новини автора
астероид

Вчені вирахували, в якому році буде найбільша ймовірність зіткнення з Землею астероїда Бенну - одного з найнебезпечніших в Сонячній системі. Така ймовірність хоч і досить мала, але не нульова.

Фахівці NASA оцінили терміни, в які станеться небезпечне зближення астероїда з Землею, і чекати залишилося не так вже й довго за історичними мірками, передає Час Пік з посиланням на сайт NASA.

Дослідження, проведене на основі даних міжпланетної станції OSIRIS-REx, було опубліковано в журналі Icarus.

Як відзначають астрономи, 500-метровий навколоземний астероїд Бенну зблизиться із Землею в 2135 році. В цей час він не становитиме небезпеки для нашої планети, проте вчені повинні розуміти точну траєкторію Бенну, щоб передбачити, як гравітація Землі змінить шлях астероїда навколо Сонця.

Вчені підрахували, що загальна ймовірність зіткнення Бенну із Землею до 2300 року становить приблизно 1 з 1750 (або 0,057%). Дослідники також змогли визначити 24 вересня 2182 року як найбільш ймовірну дату зіткнення з ймовірністю 1 з 2700 (або близько 0,037%).

Хоча шанси його зіткнення із Землею дуже низькі, Бенну залишається одним з двох найнебезпечніших відомих астероїдів в нашій Сонячній системі, поряд з іншим астероїдом під назвою 1950 DA.

Читайте ще: В українському супермаркеті знайшли "живу" диню: ви б таку точно не купили

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк