21.08.2021, 17:01

Названо 5 секретів раціону довгожителів (фото)

зелень

Дослідники провели паралель між раціоном харчування і тривалістю життя. Як з'ясувалося, жителі так званої "блакитної зони" (Сардинія, Ікарія, Окінава, Нікоя) вживають в їжу деякі загальні продукти.

Час Пік, з посиланням на інформацію ЗМІ, розповість про те, які продукти можуть продовжити життя на довгі роки.

1. Кріп

Відомо, що кріп багатий вітамінами А, В та С, а також містить багато клітковини. Він здатний приводити в норму артеріальний тиск і є потужним джерелом марганцю. Кріп може виступати в якості антиоксиданту і протизапального засобу, стабілізувати рівень цукру в крові.

2. Орегано

Ця спеція дуже корисна, оскільки наділена цілою армією антиоксидантів і речовин, які запобігають пошкодженню клітин. Дослідження показали, що орегано ефективно справляється з 23 видами бактерій.

3. Розмарин

У розмарині містяться вітаміни групи В, кальцій, залізо. Регулярне вживання спеції в їжу сприяє поліпшенню когнітивних здібностей і підсилює роботу імунної системи. Крім того, аромат розмарину позитивно впливає на настрій та концентрацію.

4. Кінза

У складі кінзи міститься безліч антиоксидантів, що знижує ризик деяких хронічних захворювань, зокрема - хвороб серця.

5. Часник

Те, що часник має лікувальні властивості, з'ясувалося вже давно. Згодом було доведено, що він здатний знижувати артеріальний тиск не гірше, ніж лікарські препарати. Крім того, часник зміцнює імунітет та знижує рівень холестерину.

Читайте також: Синоптик детально розповів, якою буде осінь в Україні цього року

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк