06.09.2021, 23:09

Підмішують навіть вапно: купити в Україні натуральний мед стає проблемою

продажа меда

Контроль за якістю меду в Україні відсутній, а це означає, що на полицях магазинів та на ринках повно фальсифікату.

Часто під виглядом нового меду продають торішні залишки, які розігрівають до високих температур, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Варто відзначити, що якщо мед нагріти до 40 градусів, в ньому утворюються токсичні канцерогени. Фактично, продукт з корисного перетворюється в отруйний.

Мед низької якості роблять більш привабливим, додаючи в якості загусників крохмаль або навіть вапно, після чого говорити про цілющі якості продукту також не доводиться.

Розпізнати шкідливий фальсифікат, якого, на жаль, дуже багато, не так просто.

Як зрозуміти, що з медом щось не так?

За словами експертів, більша частина українського меду сьогодні йде на експорт, тому на внутрішньому ринку дуже мало якісного продукту. Справа ускладнюється тим, що на вигляд відрізнити підробку від справжнього меду складно.

Тому купувати мед варто у перевірених бджолярів, які роками тримають бджіл. Вважається, що в супермаркеті ризик купити фальсифікат нижче, ніж на ринку, проте він все одно є.

Так вийшло, що мед - не той продукт, на якому варто економити. За словами експертів, чим нижче ціна - тим більша ймовірність, що продукт зіпсований. Низькою ціна на натуральний мед бути просто не може, оскільки витрати бджолярів ростуть з кожним роком.

Читайте також: Стилісти назвали наймоднішу стрижку цієї осені (фото)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк