Чим замінять м'ясо в ковбасі майбутнього: несподіване рішення
У майбутньому вироби, які на сьогоднішній день містять м'ясо, можуть отримати новий інгредієнт - не менш поживний та смачний.
За словами засновника та власника компанії All Things Bugs Аарона Т. Досі, незабаром м'ясо може витіснити порошок з цвіркунів, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.
Компанія All Things Bugs виробляє дрібно подрібнений порошок з цілих цвіркунів під назвою Griopro - найвищої якості в галузі. Оптова ціна продукту становить від 35 доларів за фунт.
Порошок з цвіркунів на 67% складається з білків і на 19% - з масла. Він включає в себе всі незамінні амінокислоти і є більш поживним, ніж м'ясо тварин.
Крім того, на думку Досі, цвіркуни дуже смачні.
"Цвіркун насправді чудово сприяє формуванню смакового профілю. У них дуже м'ясний смак, як у свинини або курки", - стверджує власник All Things Bugs.
Незважаючи на те, що люди часто ставляться з відразою до вживання в їжу комах, він переконаний, що маркетологи зможуть швидко переконати в зворотному.
Основне завдання - зробити порошок з цвіркунів більш доступним. Це можливо завдяки ефекту масштабу та інвестиціям в автоматизацію вирощування комах. Якщо ціна впаде до 10 доларів за фунт, цвіркуни стануть розхожою альтернативою м'яса.
Читайте також: Підмішують навіть вапно: купити в Україні натуральний мед стає проблемою
Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк. |