12.09.2021, 18:59

"Закриває зв'язок з Богом": мережу підірвала нова "страшилка" про вакцинацію від коронавірусу

Марина Началова | Всі новини автора

Які тільки фейки про вакцини проти COVID-19 не поширювали в мережі антивакцинатори і прихильники теорій змови, але одна з таких "страшилок" підняла на вуха навіть ЗМІ і вчених.

Приводом для галасу став коментар українки в Фейсбуці, передає Час Пік.

Під одним з постів про вакцинацію користувачка Наталія Юськів написала: "Я ні при яких умовах не віддам дитину до вакцинованого вчителя. Я не наражатиму дитину на зараження спайковим білком. Крім того, вакциновані люди мають проблеми з 8-м геном, який відповідає за свідомість".

Інших користувачів вельми зацікавив таємничий "8-й ген", на що жінка пояснила, що цей ген нібито "відповідає за емоції, свідомість та зв'язок з Богом", а вакцина ці сенсори "закриває".

Скріншот даної переписки розлетівся по ЗМІ, а до обговорення нової "теорії змови" підключилися експерти.

Генетик Юрій Леонов у коментарі "]]>РБК-Україна]]>" розвінчав цей дикий міф, пояснивши, що заразити людину окремо спайковим білком неможливо, оскільки це лише складова частина вірусу, яка використовується у вакцинах як мішень для напрацювання антитіл.

"Восьмий ген" і "вібрації Бога" - це взагалі абсурд, про який навіть і говорити не варто. Це просто, вибачте за грубість, - маячня!"- заявив генетик.

Домисли про нібито негативний вплив вакцини на зв'язок людини з Богом прокоментував культуролог і релігієзнавець Євген Савісько.

"Насправді в Біблії прямих згадок про вакцинацію немає. Єдине, що може бути хоч якось мати відношення до цього, то це "Одкровення Іоанна Богослова". Там дійсно мова йде про клеймо, яке буде ставити звір на праву руку або чоло. Однак, що це буде саме укол не написано, а тим більше, що це буде укол з вакциною... У цьому ж "Одкровенні..." є згадка про печать для Божих слуг. Але там мова йде про чітко визначене числі сто сорок чотири тисячі чоловік. І все. А тільки в Україні повинні бути вакциновані як мінімум кілька мільйонів громадян. Тому це явний фейк", - зазначив Савісько.

Релігієзнавець також додав, що поки жодна церква не оголосила про будь-які обмеження або заборону причастя для вакцинованих.

Коментар про "8-й ген" згадали і в ефірі програми "]]>Право на владу]]>". Гість ефіру епідеміолог Наталя Виноград не стала серйозно коментувати це висловлювання.

"Вакцина містить антиген, який буде забезпечувати синтез антитіл. Як може вакцина впливати на якийсь спайковий, про що йде мова? Очевидно, людина не має ні медичної освіти, ні мінімальних знань, яких достатньо для розуміння досить складних процесів", - сказала фахівець.

Як уже повідомлялося, завдяки масовій вакцинації Данія скасувала всі карантинні обмеження. Про зняття карантину на даний момент говорять і в Великобританії.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк