12.09.2021, 18:19

Завдяки масовій вакцинації Данія скасувала всі карантинні обмеження

Марина Началова | Всі новини автора

Данія стала однією з перших країн Європейського Союзу, яка зняла всі внутрішні карантинні обмеження.

Міністерство охорони здоров'я Данії заявило, що широке охоплення вакцинацією дозволило країні відмовитися від заходів контролю за пандемією COVID-19, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

У п'ятницю уряд Данії зняв обмеження, що залишилися в країні, в тому числі вимогу пред'являти паспорт вакцинації для входу в нічні клуби.

За даними міністерства охорони здоров'я Данії, понад 83 відсотків людей старше 12 років, відповідають критеріям, в Данії повністю вакциновані. У країні за останній тиждень реєструвалося в середньому близько 500 нових випадків COVID-19 кожен день, але міністерство охорони здоров'я заявило, що COVID-19 більше не класифікується як "соціально критичне захворювання" в Данії.

"Епідемія знаходиться під контролем", - сказав міністр охорони здоров'я Данії Магнус Хойнике. При цьому він попередив, що епідемія ще не закінчилася, і уряд при необхідності швидко відновить карантинні заходи.

Про зняття карантинних обмежень говорять і у Великобританії, про що прем'єр-міністр Борис Джонсон збирається заявити на наступному тижні. Зокрема, уряд країни збирається відмовитися від вимоги пред'являти сертифікати вакцинації для входу в громадські заклади.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: