24.09.2021, 18:57

Ліки, які приймав кожен українець, виявилися небезпечними

таблетки

Мабуть, існує мало людей, які хоча б раз в житті не приймали парацетамол. Однак з'ясувалося, що є група, якій він протипоказаний.

Новітні дослідження ]]>оприлюднені]]> на медичному порталі Nature Reviews Endocrinology, передає Час Пік.

Автори дослідження прийшли до висновку, що парацетамол категорично не можна приймати вагітним жінкам, оскільки він небезпечний для нормального розвитку плода. Зокрема, препарат може не тільки заважати розвитку ембріона, але і викликати неврологічні, урогенітальні та репродуктивні збої.

Це також довели численні експерименти, які проводилися на тваринах.

Вчені відзначають, що механізм дії парацетамолу до кінця так і не вивчений. З одного боку, він може надавати для організму користь, але які ще "сюрпризи" приховує цей засіб - не відомо.

У зв'язку з цим, жінок під час вагітності закликають приймати парацетамол тільки після консультації з лікарями і тільки в разі крайньої необхідності, а медиків - зайнятися більш пильними дослідженнями препарату з нез'ясованими властивостями.

Як повідомлялося раніше, в Україну надійшло м'ясо з небезпечною бактерією, від якого можна померти. Який товар категорично не можна купувати - читайте в нашому матеріалі.

Читайте також:

Чим замінять м'ясо в ковбасі майбутнього: несподіване рішення

Названо 5 продуктів, які обов'язково потрібно їсти восени, щоб не хворіти

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк