18.10.2021, 17:34

У заповіднику народилася незвичайна черепашка з двома головами та шістьма лапами (фото)

черепаха

В американському заповіднику "Бердсі-Кейп" (штат Массачусетс) народилася незвичайна черепашка з двома головами та шістьма лапами. 

Зазвичай, такі черепахи не живуть довго, але цій вже два тижні, передає Час Пік з посиланням на сторінку заповідника в Facebook. 

Феномен роздвоєння голів у тварин називають біцефалією. Це рідкісна вроджена патологія, яка обумовлена як генетичними факторами, так і впливом навколишнього середовища. 

У "Бердсі-Кейп" черепашці дали два імені Мері-Кейт та Ешлі Олсен на честь зіркових сестер-близнючок. Правда стать черепашки поки невідома. 

Як черепасі з двома головами вдається виживати - справжня загадка для співробітників заповідника. Як правило, тварини з біцефалією відчувають труднощі в координації рухів через наявність двох голів і вмирають досить рано. Однак двоголова черепашка не просто продовжує жити, але і прекрасно справляється з пересуванням та харчуванням. 

"Неможливо залізти в голову цим двом, але здається, що вони працюють разом для того, щоб орієнтуватися в просторі", - відзначають в "Бердс-Кейп".

Кожна "половинка" черепашки контролює три лапи, має свій хребет, окрему систему травлення і здатна координувати свої дії на суші та під водою. Права черепашка більш розвинена, але обидві вони активно харчуються і ростуть. 

Читайте також: Одні з найкрасивіших тварин на планеті можуть зникнути до кінця століття

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк