19.10.2021, 14:30

Посів томатів під зиму: бувалі городники розповіли, як домогтися раннього врожаю

Ольга Романец | Всі новини автора
томаты

Багато городників дотримуються думки про те, що майже всі городні культури, крім цибулі та часнику, висаджуються по весні. Однак, це не завжди вірно.

Бувалі городники розповіли, як посіяти помідори на зиму, щоб урожай був раннім, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Перший спосіб. Візьміть насіння томата і висійте їх в теплиці в борозенки глибиною близько 1-2 см. Робити це потрібно часто. Після присипте їх грунтом. Також можна використовувати хвойні голки.

Коли прийде весна, з'являться густі сходи, але не розраховуйте, що зійде все. Але те, що зійде, буде здоровою розсадою, стійкою до захворювань, шкідників і різних погодних умов.

Посів проводите на початку листопада або наприкінці жовтня, коли земля вже холодна і не дозволить насінню давати сходи.

Другий спосіб. Викопайте ямку глибиною 2 см і покладіть туди стиглий, не найбільший, не пошкоджений ніякими хворобами томат. Після присипте грунтом і утеплите.

Помідори, посіяні на зиму у відкритому грунті або теплиці, виростуть міцними і загартованими. Вони завжди наздоганяють і навіть переганяють томати, посіяні в березні-лютому. Рослини практично не пошкоджуються фітофторою, не бояться перепаду температур.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: