29.10.2021, 22:31

Перехід на зимовий час: що категорично не можна робити до та після переведення годинника

переход на зимнее время

О 4 годині ранку 31 жовтня Україна перейде на зимовий час, перевівши стрілки годинників на годину назад. Переведення годинників не може пройти непомітно для організму, тому слід добре підготуватися. 

Про те, що не можна робити до та після переведення годинників - розповість Час Пік.

Щоб швидше адаптуватися до нових біоритмів, медики радять почати контролювати свій раціон і режим сну мінімум за два тижні, але ще не пізно стати на "шлях виправлення". 

Яких заборон варто дотримуватися?

  • В першу чергу, слід виключити алкоголь. Він негативно впливає на нервову систему і, зокрема, порушує сон. В результаті мозок не може розслабитися, змушений долати сильну втому, тому адаптаційні процеси виявляються на межі зриву. 
  • Не варто вживати важку та смажену їжу. Така їжа містить канцероген - окислений жир, тому для системи травлення навантаження може виявитися непосильним. 
  • Варто відмовитися від копченостей (ковбаса, бекон). З урахуванням нових біоритмів, травна система буде переживати стрес. Не потрібно її випробовувати і йти шляхом до діареї та метеоризму. 
  • Намагайтеся не перевантажуватися на роботі або в домашніх справах. Здоров'я важливіше. 
  • Ніяких стресів. Вони створять зайве навантаження на нервову систему і організм буде відчувати себе ще більш пригнічено. 

Читайте також: Перехід на зимовий час: поради лікарів, як підготуватися та адаптуватися до нового режиму

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк