28.11.2021, 21:05

Домашні пельмені: проста маніпуляція з начинкою, завдяки якій смак стане особливим

Багато хто з нас любить пельмені, але покупний продукт часто розчаровує: то тісто розривається при варінні, то начинка жорстка, то занадто багато перцю... Зовсім інша справа - пельмені, приготовані самостійно.

Час Пік пропонує спробувати рецепт домашніх пельменів, після якого ви вже не захочете повертатися до магазинних.

Для тесту вам знадобиться:

  • борошно - 3 склянки
  • холодна вода - 1 склянка
  • яйце – 1 шт.
  • соняшникова олія – 1 ст.л.
  • сіль – 0,5 ч.л.

Просіюємо борошно, додаємо сіль (бажано дрібну). Яйце збовтуємо у воді і поступово вливаємо цю суміш у борошно, замішуючи тісто. Додаємо олію і добре вимішуємо, при необхідності додаючи борошно, щоб тісто не прилипало до столу та рук. Не потрібно робити тісто занадто крутим, інакше воно розвалюватиметься при варінні.

Готове тісто загортаємо в харчову плівку, прибираємо в холодильник і приступаємо до начинки. Її інгредієнти:

  • м'ясо - 1 кг
  • цибуля - 300 г
  • сіль
  • чорний мелений перець

М'ясний фарш для пельменів кожен бере на свій смак, найпопулярніші його види - свинячий, яловичий, курячий або суміші. Але головний секрет приголомшливого смаку домашніх пельменів навіть не в м'ясі, а в цибулі. Її потрібно не шкодувати, а брати у співвідношенні до об'єму м'яса не менше 1:3 (деякі господині кладуть навіть більше). При цьому цибулю потрібно не прокручувати через м'ясорубку, а дрібно нарізати. Завдяки такій маніпуляції фарш буде соковитим, з тонким ароматом та злегка солодкуватим присмаком.

Солі також не варто шкодувати, тому що частину її з начинки вбере тісто. Можна скуштувати фарш на смак, і якщо здається, що солі "як раз", потрібно додати ще трохи. Залишилося поперчити фарш на свій смак і ретельно вимісити.

Тонко розкочуємо тісто і видавлюємо кружечки: для цього краще брати чарку, щоб пельмені виходили невеликими і м'ясо добре проварювалося. Викладаємо на кружечки фарш чайною ложкою і ліпимо пельмені.

Вкидаємо пельмені в киплячу підсолену воду і варимо близько 5 хвилин. Подавати можна з вершковим маслом, сметаною, бульйоном та будь-якими заправками, які вам подобаються.

Також домашні пельмені можна заморозити, рясно пересипавши їх мукою, щоб не злиплися. Варити пельмені, заготовлені таким чином, потрібно, не розморожуючи, а кинувши їх відразу в окріп - час варіння відраховується від моменту повторного закипання води.

Це цікаво: Зібрався зимувати: У Чорнобильській зоні з'явилася тварина, якої ще кілька десятків років тому там не було

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: