09.01.2022, 21:54

Українка встановила рекорд по довжині ніг у шпагаті: обійшла навіть Волочкову

Марина Началова | Всі новини автора

Мешканка Полтави Ганна Мохонько встановила національний рекорд по довжині ніг у шпагаті. Її результату може позаздрити навіть відома російська балерина Анастасія Волочкова.

Мохонько потрапила до Книги рекордів України. Довжина її ніг у поперечному шпагаті - 244 см. Аналогічний рекорд у РФ належить Анастасії Волочковій і становить 225 см - на 19 см менше, передає Час Пік.

Про свій шлях до рекорду Ганна ]]>розповіла ]]>у Фейсбуці. Дівчина не зупинилася, навіть переживши особисту трагедію - прямо перед заходом у неї померла від коронавірусу мама, яка й надихнула її подати заявку на рекорд.

"Все почалося з того, що наприкінці жовтня моя мама надіслала мені інформацію про полтавку, яка у 2015 році потрапила до Книги рекордів України, як жінка з найдовшими ногами. При зрості 179 см, довжина її ніг складала – 113 см.

"Аня, ти запросто зможеш побити цей рекорд!" - наполягала мама, намагаючись переконати мене подати заявку на реєстрацію. Її слова звучали настільки категорично, що не передбачали іншої відповіді, окрім позитивної", - розповіла Ганна.

Після подачі заявки з дівчиною зв'язалися представники Національного реєстру рекордів та попросили надіслати фото і відео. Серед відправлених матеріалів було фото, де Ганна сидить у шпагаті.

"Реакція організаторів конкурсу не змусила довго чекати. Їх зацікавили не просто мої довгі ноги, а те яку довжину вони утворюють у поперечному шпагаті. А це близько 2,5 м. Виявилося, що мої досягнення перевершили рекорд Анастасії Волочкової", - пише рекордсменка.

Ганну запросили до Києва на реєстрацію рекорду 1 грудня, але за кілька днів до цього її мати померла від ускладнень коронавірусу. До останнього Ганна не була впевнена, що потрапить до Києва, адже втрата мами знецінила значущість та важливість рекорду. Але дівчина вирішила поговорити зі священиком, який сказав їй: "Виконайте її волю, посвятіть рекорд пам'яті своєї мами!".

1 грудня Ганна приїхала до Києва на НСК "Олімпійський" "Кличко Експо", де представники Національного реєстру рекордів зареєстрували її як володарку найдовших ніг у поперечному шпагаті.

"Упевнена, що на цьому я не зупинюся. Ставлю нові цілі і новий рекорд не забариться", - заявила Ганна.

​​​​​​​

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: