12.01.2022, 10:40

Коли потрібно винести ялинку з дому, або Чим загрожує неприбрана вчасно новорічна ялинка

новогодняя елка

Ялинка є одним з традиційних різдвяних і новорічних атрибутів. Серед людей побутує звичай, що новорічну ялинку слід прибирати не раніше Старого Нового року, але до Хрещення. Чим же загрожує неприбрана вчасно новорічна ялинка? 

Як показує практика, далеко не всі люди намагаються швидко позбутися від зеленої красуні, а деякі й зовсім відтягують момент розставання до кінця зими. Час Пік розповість, чому на думку езотериків не варто тримати новорічну ялинку в будинку довше двох тижнів.

Прихильники східних навчань стверджують, що новорічну ялину краще не чіпати до китайського Нового року, який щороку відзначається по-різному: або в кінці січня, або у лютому.

Як запевняють езотерики, новорічне дерево здатне наповнювати будинок позитивною енергією лише пару тижнів. До 14 січня ялинка буде "віддавати" всю хорошу енергетику, сприяючи гармонійним та щасливим відносинам між оточуючими її людьми.

Після закінчення двох тижнів красиве, але неживе дерево починає виділяти негатив, поступово наповнюючи їм житло. З цієї причини потрібно постаратися позбутися від прикрашеної ялинки якомога швидше. Причому, зробити це потрібно до Хрещення (19 січня), поки вона не встигла наситити житло негативною, неживою енергетикою. 

Иллюстративное фото / Открытый источник

За старих часів одним з найголовніших православних свят було Хрещення Господнє. Вважалося, що до цього дня необхідно було привести весь будинок в порядок, "роздягнути" та прибрати ялинку. Наші предки вважали, що зустріти свято Хрещення потрібно в умовах ідеальної чистоти.

Якщо вірити народним прикметам, виносити новорічне дерево на смітник ні в якому разі не можна. Таким чином ви можете втратити благополуччя та достаток у будинку.

Найкращим варіантом буде, якщо ви акуратно порубати її та спалите - в цьому випадку ви не втратите удачу в новому році. Якщо так сталося, що при "роздяганні" ялинки у вас випадково розбилася іграшка - не засмучуйтеся. У такий момент краще загадайте бажання - за давніми легендами, воно обов'язково збудеться.

Варто відзначити, що церква ставиться скептично до традиції встановлювати новорічну ялинку. Вважається, що цей звичай прийшов до нас з язичницьких часів, коли це дерево вважали оберегом від злих сил. Наші предки прикрашали ялинку іграшками, думая, що блискуча різдвяна ялинка налякає всілякі біди та відлякає нещастя. Згідно з християнськими традиціями, на Різдво встановлюють шопку - відтворення сцени народження Ісуса Христа.

шопка

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: