18.11.2023, 18:56

Знижки, яким не можна вірити: які 5 товарів не потрібно купувати у Чорну п'ятницю

черная пятница

Чорна п'ятниця - чудова можливість заощадити, скориставшись тим, що багато брендів та торгових мереж влаштовують розпродажі, роблять щедрі знижки. Але чи так вигідно робити придбання у Чорну п'ятницю насправді?

Час Пік розібрався, які речі не варто купувати у Чорну п'ятницю, адже за яскравим маркетингом може ховатися не щедрість, а обман.

Все дуже просто: магазини ніколи не працюватимуть собі на збиток. Тому не варто тішитись цінниками з позначками "sales" або "discount". Для початку потрібно тверезо оцінити, скільки коштує та чи інша річ протягом року. Звичайно, не варто виключати, що торговельні мережі напередодні Нового року поспішатимуть розпродати старі колекції. У такому разі, справді можна відхопити щось корисне за вигідною ціною, але для деяких категорій товарів це не працює.

1. Ювелірні прикраси

Нерідко ювелірні магазини, щоби відповідати "трендам", заявляють про "падіння" цінників у Чорну п'ятницю. Але варто розуміти, що продавати за невигідною ціною товари з високою собівартістю ніхто не стане. Можна стати жертвою хитрого маркетингового ходу, купивши сережки або колечко за знижкою, якої не існує.

Коли варто купувати ювелірні прикраси?

Якщо ви хочете заощадити, то доведеться трохи зачекати. Реальні знижки в ювелірних магазинах можливі після новорічних свят, коли виникає потреба в реалізації прикрас, що залежалися.

2. Зимовий одяг

Чорна п'ятниця дуже вдало збігається з часом, коли багато людей хочуть придбати одяг до зими. І справді на одяг наприкінці листопада роблять великі знижки. Але є виняток. На зимовий одяг знижок або немає, або вони не такі істотні, щоб можна було придбати обновки з вигодою. У Чорну п'ятницю набагато вигідніше купувати осінній одяг, залишки якого розпродують після сезону.

Коли купувати зимовий одяг із вигодою?

Найкраще купувати зимові речі ближче до кінця січня чи у лютому. В цей час ажіотаж спаде і можна розраховувати на добрі знижки.

3. Іграшки

Багато хто думає, що купівля іграшок у Чорну п'ятницю - хороша підготовка до різдвяних та новорічних свят. Але не варто поспішати з подарунками. Як правило, знижок на іграшки у Чорну п'ятницю не роблять. Та й до Нового року вони будуть у ціні.

Коли вигідно купувати іграшки?

Хороші знижки на іграшки вірогідніші в осінній період: на початку - в середині осені. В цей час немає ажіотажу, тому що немає великої кількості свят, тому магазини з великим ентузіазмом поступатимуться ціною для більшого потоку продажів.

4. Обережно - техніка!

Якщо ви бачите яскраві заяви про продаж техніки останнього покоління за надто вигідною ціною, то, швидше за все, це обман. На розпродажах немає великих знижок на новітню техніку, оскільки вона ще продовжує "розходитися" за звичайною ціною. Останні моделі телефонів, телевізорів, ігрових приставок - не найкраща покупка у Чорну п'ятницю.

Що ж робити?

Не варто сумувати! Можна пошукати моделі гаджетів минулих років. Саме на них знижки можуть бути дуже вигідними для покупців.

5. Меблі

Знижки на меблі можуть то виникати, то зникати протягом усього року. Чорна п'ятниця не є для меблевої промисловості знаковою подією. Варто відштовхуватися від того, що ви хочете купити. Наприклад, якщо мета - вуличні меблі, то придивитися до них краще наприкінці літа чи восени.

Коли покупка меблів допоможе заощадити?

Столи, шафи, стільці та інші предмети інтер'єру можна купувати протягом усього року. Не варто накопичувати гроші спеціально до Чорної п'ятниці, а тим більше - позичати. Найкраще сконцентруйтеся на тих товарах, на які пропонують реальні знижки. За знижками на меблі можна почати полювати будь-якої миті.

Пропонуємо до перегляду:

Цей епізод присвячений "золотим рукам" та чавунним головам "видатних" науковців країни-агресора, які днями й ночами втілюють у життя "передові технології" розпилу грошей.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" розповідає про незламну боротьбу “бойових” комарів, бліх та гусаків з російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте також: Розмитнення авто у 2024 році: які пільги та спрощення готують для українців

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк