Не цукор: що додати в каву для солодкого смаку та аромату

Смак кави можна зробити набагато більш насиченим завдяки лише одному інгредієнту – кориці. Спеція навіть може зробити каву солодшою. Крім того, вона дуже корисна, оскільки здатна покращувати обмін речовин та має антиоксидантні властивості.
На користі додавання кориці до кави наполягають дієтологи, передає Час Пік із посиланням на ЗМІ.
Додавання щіпки кориці до кави посилює смак, що допомагає збалансувати природну гіркоту кави. Спеція може зробити каву суб'єктивно солодшою, навіть без додавання цукру. Це відбувається завдяки природному солодкому та ароматному смаку кориці, що посилює сприйняття солодощі. Хоча кориця не містить багато цукрів, її аромат активує рецептори в мозку, що асоціюються із солодким смаком.
Ще однією перевагою кориці є те, що вона знижує рівень цукру в крові після їжі, підвищуючи чутливість до інсуліну, а також допомагає уникнути запалення у тканинах та суглобах.
Ефірні олії кориці мають здатність боротися з деякими бактеріями та грибками, зокрема з Candida albicans, що може допомогти зміцнити імунну систему. Таким чином, вранці ви отримаєте не лише заряд енергії від кави, а й підтримку організму.
Читайте також: Отрута на прилавках: від покупки якоїсь ковбаси краще відмовитися
Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк. |
![]() |