31.10.2016, 12:49

Посібник бойовиків «ДНР» проведе 8 років у в'язниці

Марина Началова | Все новости автора

Прокуратура Донецької області відстояла у Апеляційному суді вирок для терориста так званої «ДНР».

Цю новину передає Час Пік з посиланням на прес-службу прокуратури Донецької області.<

Встановлено, що з жовтня 2014 по травень 2015 року мешканець Донеччини активно співпрацював з терористами «ДНР». Чоловік регулярно передавав бойовикам інформацію щодо дислокації Збройних сил України, задіяних у проведенні Антитерористичної операції на території Донецької області.

Зловмисника затримали та заарештували, а його дії кваліфікували за ч. 1 ст. 258-3 КК України (сприяння діяльності терористичної організації).

У липні поточного року Торецький (Дзержинський) міський суд визнав обвинуваченого винним у інкримінованому йому злочині та призначив покарання у вигляді 8 років позбавлення волі, з конфіскацією усього належного йому майна.

Проте, не погодившись з вироком суду першої інстанції, захисник обвинуваченого подав апеляційні скарги до Апеляційного суду Донецької області, та просив суд перекваліфікувати дії чоловіка на більш м’яку статтю та призначити йому умовне покарання.

Але, завдяки чіткій позиції державного обвинувачення, яке підтримувала прокуратура Донецької області, ухвалою Апеляційного суду Донецької області апеляційні скарги залишені без задоволення, а вирок Торецького міського суду - без змін.

Остаточний вирок для посібника терористів – 8 років за ґратами з конфіскацією майна.

Теги новостей: