13.11.2016, 12:26

У Дружківці затримали бойовика "ДНР", що воював під Дебальцевим

Марина Началова | Все новости автора

Дружківська поліція встановила місцезнаходження та затримала 21-річного місцевого мешканця, який заради грошей зі зброєю в руках приймав участь у бойових діях з боку терористів так званої «ДНР». За скоєне затриманому загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі.

Цю новину передає Час Пік з посиланням на прес-службу поліції Донецької області.<

В ході проведення комплексного оперативно–профілактичного відпрацювання Дружківки співробітники сектору кримінальної поліції встановили місцезнаходження та затримали 21-річного місцевого мешканця, який знаходився у розшуку за ч. 5 ст. 260 Кримінального кодексу України та входив до складу незаконного збройного формування "ДНР".

Молодий чоловік розпочав свою "трудову діяльність" на початку травня 2014 року. Потрапивши під вплив проросійської пропаганди, він пішов на блокпост «Донський», де «служив» з дерев'яною палицею в руках. В його обов'язки входило здійснення контрольно-пропускного режиму та незаконна перевірка документів у водіїв та огляд їх транспортних засобів.

Вже за місяць бойовик зі своїми однодумцями поїхав на заробітки в Донецьк, де вступив до батальйону "Восток". Там його навчали тактиці ведення бою, поводженню з різними видами вогнепальної зброї, прийомам рукопашного бою.

Протягом останніх двох років чоловік зі зброєю в руках приймав безпосередню участь у бойових діях у Дебальцево та на Савур-могилі, а також чергував в караулах, за що отримував грошові кошти у розмірі 4 – 5 тисяч гривень.

На початку лютого 2016 року між хлопцем та його польовим командиром стався конфлікт, після чого він був змушений був покинути лави бандформування та зникнути.

Дружківчанин перетнув кордон та виїхав до Російської Федерації, де, перечекавши декілька місяців, навідався додому. Знаючи, що його розшукують, вирішив не затримуватись та знов виїхав, але відтепер до Маріуполя, де влаштувався на роботу будівельником на один із заводів. Наприкінці жовтня чоловік знов повернувся в Дружківку, де і був затриманий правоохоронцями.

Факт участі в бандформуванні внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 5 ст. 260 «Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.

Теги новостей: