25.11.2016, 19:58

У мешканця Маріуполя вилучено арсенал небезпечних предметів

Настя Миловидова | Все новости автора

Корпуси гранат та снарядів, набої, тротил, порох та саморобний вибуховий пристрій зберігав маріуполець у власному сараї, наражаючи на небезпеку не тільки власне життя, а й життя сусідів. В рамках проведених слідчих заходів під ретельним контролем вибухотехніків небезпечний арсенал вилучено.

Цю новину передає Час Пік із посиланням на Центральний відділ поліції Донецької області.<

Під час перевірки отриманої інформації про зберігання 40-річним мешканцем нелегальної зброї правоохоронці разом з експертами вибухотехнічної служби завітали додому до підозрюваного. У сараї, розташованому на території домоволодіння, було заховано 2 корпуси гранат та ще 2 корпуси артилерійських снарядів калібром 82 міліметри, 400 грамів тротилу, 15 набоїв, порох, саморобний вибуховий пристрій та пістолет, термін дозволу на який закінчився.

Чоловік законним діям поліцейських опору не чинив та пояснив, що усі предмети, окрім пістолету, викопав на території дому, коли проводив ремонтні роботи, та залишив собі на згадку. Власник навіть не замислювався про ступінь небезпеки, що ніс в собі такий «скарб».

Відкрито кримінальне провадження за ст.263 «Незаконне зберігання зброї, боєприпасів, вибухових речовин». Досудове розслідування триває.

Поліція звертається до громадян з проханням повідомляти про випадки зберігання мешканцями небезпечних предметів та нагадує, що добровільне роззброєння передбачає звільнення від кримінальної відповідальності згідно чинного законодавства.

 

 

Теги новостей: