28.08.2020, 14:00

На Луганщині судитимуть двох поліцейських, які збирали "данину" з перевізників

На Луганщине будут судить двух полицейских, которые собирали "дань" с перевозчиков

У Луганській області двоє поліцейських постануть перед судом за тиск на бізнес та одержання неправомірної вигоди від перевізників.

Прокуратура Луганської області направила до суду обвинувальний акт стосовно двох інспекторів одного з відділів ГУ Нацполіції в Луганській області за фактом одержання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України), повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу прокуратури області.

На Луганщине будут судить двух полицейских, которые собирали "дань" с перевозчиков

В ході слідства встановлено, що поліцейські тиснули на бізнес та перешкоджали здійсненню автоперевізниками підприємницької діяльності.

За можливість займатися вантажними та пасажирськими перевезеннями на дорогах Луганської та Донецької областей поліцейські щомісячно вимагалі хабарі по 1 тис. грн з кожного транспортного засобу.

Крім цього, за "допомогу" у вирішенні проблемних питань з держорганами вони додатково вимагали таку ж суму - 1 тис. грн.

Правоохоронці задокументували два факти отримання неправомірної вигоди, коли поліцейські отримали від одного з підприємців 24 тис. грн.

Поліцейських-вимагачів були затримано 7 квітня 2020 під час отримання другої частини хабара. В даний час зазначені особи відсторонені від займаних посад.

Довідка: санкція статті передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Читайте новини регіону:

"Місячний" пейзаж з кратерами: Шахов показав дороги на Луганщині та вимагає аудиту роботи керівництва ВЦА

"Коли закінчиться ця вакханалія?": Шахов вимагає відсторонити від посади Сергія Гайдая

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик