25.09.2020, 13:27

Голова Сєвєродонецької ВЦА розповів про плани з розвитку міста

Луганская, Северодонецк

Голова Сєвєродонецької військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк розповів якими він бачить перспективи розвитку міста.

Голова Сєвєродонецької ВЦА Олександр Стрюк в інтерв'ю газеті "Луганщина.UA" розповів про плани з розвитку Сєвєродонецька, повідомляє Час Пік.

Він зазначив, що у Сєвєродонецьку завершили юридичні процедури, необхідні для сталої роботи військово-цивільної адміністрації. 

"Ми вже тісно співпрацюємо з облдержадміністрацією, в тому числі за поданням проектів на конкурс ДФРР. Плануємо реалізувати при співфінансуванні міста реконструкцію наших двох басейнів - "Садко" та басейну однієї зі спортивних шкіл. У перспективі будемо подавати на конкурс ДФРР проекти реконструкції двох тенісних кортів", - розповів Олександр Стрюк.

За словами голови Сєвєродонецької ВЦА, основне завдання на сьогоднішній день-нормальне проходження опалювального періоду. Він розповів, що 10 млн з міського бюджету направили на запуск теплогенеруючої установки, яка забезпечить теплом значну частину міста.

"Зараз основне завдання - нормальне проходження опалювального періоду. Я зіткнувся з тим, що до серпня навіть не починали підготовку до холодів. Тому сьогодні всі сили комунальних підприємств спрямовані на проведення необхідних для цього заходів. Вважаю, до 1 жовтня майже всі роботи ми встигнемо виконати. На першу декаду жовтня заплановано проведення технологічних пусків...

Але, на жаль, ми витрачаємо ці кошти на погашення власних боргів підприємства. Так сталося, що протягом півроку не покладалися кошти за транспортування газу, не виплачувалася заборгованість за минулий опалювальний сезон. Тому сьогодні, щоб запустити технологічний цикл, нам необхідно було погасити ці борги", - сказав Олександр Стрюк. 

За словами Олексадра Стрюка, з бюджету також виділені кошти на фінансування освіти. Це додаткова сума для виплати заробітної плати співробітникам, яких прийняли на роботу в харчоблоки шкіл, та кошти на закупівлю застарілого на 90% обладнання для харчоблоків, обладнання та меблів в рамках програми "Нова українська школа", обладнання класів хімії та фізики в школах.

Глава Сєвєродонецької ВЦА заявив, що в місті буде побудована Льодова арена та розповів про майбутнє Льодового палацу спорту. Він зазначив, що вже виділені кошти на проектування льодової арени, знайдено місце для її розміщення. Це буде сучасний енергоефективний проект, що дозволить утримувати об'єкт за рахунок бюджету міста.

"На сьогоднішній день на базі Льодового палацу створена спортивна школа, але відомо, що ми орендуємо цю будівлю. ВЦА вживаються всі заходи щодо її повернення у власність територіальної громади, ведеться судово-претензійна робота. Думаю, нам все вдасться, і ми повернемо будівлю у власність міста", - сказав Олексадр Стрюк.

Також він запевнив, що тривала реконструкція заплавного мосту між Сєвєродонецьком та Лисичанськом буде закінчена незабаром.

"Міст є частиною проекту Президента "велике будівництво", там будується нова дорога. Так. були певні проблеми з фінансуванням, які зараз рашени. Ми знайшли взаєморозуміння з підрядником, виділили кошти, і найближчим часом міст буде завершено", - сказав глава ВЦА.

Він розповів про ремонт доріг в рамках програми "Велике будівництво" та зазначив, що коштів, які були виділені в 2020 році на ремонт доріг з місцевого бюджету, вкрай недостатньо для вирішення всіх проблем з дорогами у місті.

Щодо планів на 2021 рік, Олексадр Стрюк повідомив, що ВЦА готується взяти участь у конкурсі з проектом реконструкції історичної частини Центрального проспекту навпроти торгового центру "Джаз" та реконструкції скверу Гоголя.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик