26.09.2020, 08:00

Тотальний карантин: названо умову введення в Україні жорстких обмежень

Тотальный карантин

В Україні можливе введення тотального карантину через поширення коронавірусу COVID-19. Названо умови, за яких уряд піде на крайні заходи.

Тотальний карантин в Україні можливий. Це відбудеться у випадку локдауна медичної системи. Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації Михайло Радуцький в ефірі соціально-політичного ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" на каналі"Україна", повідомляє Час Пік.

На його думку, тотальний карантин можливий, проте до цього не дійде.

"Можливий тотальний карантин, якщо буде локдаун медичної системи. Я думаю, що до такого локдауну ми не дійдемо, і я впевнений, що українці зможуть мобілізуватися", - сказав Радуцький.

При цьому він закликав не довіряти фейкам про коронавірус.

Раніше головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв'ю "НВ" заявив, що введення жорсткого карантину в Україні не знадобиться, якщо всі будуть дотримуватися протиепідемічних заходів.

"Межа (для введення локдауну - ред.) - це заповненість ліжок. Коли система охорони здоров'я буде на межі колапсу, коли крім "ковідних", у нас ще є велика кількість людей з інфарктами, з інсультами, а також іншими захворюваннями, коли невідкладна допомога повинна буде надаватися вже зараз протягом 15 хвилин", - сказав Віктор Ляшко.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик