01.10.2020, 12:41

На Луганщині зросла кількість загиблих внаслідок пожеж, в регіон вилетіла урядова група

Луганская, лесные пожары

У Луганській області зросла кількість загиблих в результаті лісових пожеж. В Офісі президента заявили, що потрібно чітко встановити причини такого масштабного поширення вогню. В регіон вилетіла урядова група.

За даними прес-центру МВС, в результаті пожеж загинули 6 осіб. 10 постраждалих госпіталізовано до Сєвєродонецької лікарні, повідомляє Час Пік.

Серед загиблих 5 цивільних та 1 працівник лісгоспу. За інформацією МВС, три людини померли від серцево-судинних хвороб.

За уточненими даними ГУ ДСНС України в Луганській області, в результаті пожеж загинули вже 9 осіб.

У Сєвєродонецьку сьогодні, 1 жовтня, відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Голова Луганської обласної державної адміністрації-керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що вогонь на Луганщині охопив близько 9,3 тис. гектарів.

"Евакуйовано 120 осіб: Муратове – 35 (розміщені в Новоайдарі), Воронове – 40, Сиротине – 25, Осколонівка – 20 (евакуйовані із трьох населених пунктів та розміщено в Сєвєродонецьку).

Загалом вогнем пошкоджено орієнтовно 250 будівель.

Основні зусилля зосереджені на захисті населених пунктів і об’єктів, оповіщенні та евакуації населення, гасінні пожеж та створенні мінералізованих смуг", - повідомив Гайдай.

На місце пожеж у Луганській області для координації дій усіх сил вилетіла Оперативна урядова група на чолі з першим заступником міністра внутрішніх справ Сергієм Яровим.

До складу групи також увійшли голова ДСНС Микола Чечоткін, командувач Нацгвардії Микола Балан, голова Державного агенства лісових ресурсів (Держлісагенство) Василь Кузьович, та перший заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ростислав Замлинський.

В офісі президента заявили, що потрібно чітко встановити причини такого масштабного поширення вогню на Луганщині.

"Висловлюємо подяку нашим рятувальникам, військовим та усім, хто залучений до приборкання пожеж на Луганщині та до порятунку людей... Станом на цей час сил і засобів для ліквідації пожеж вистачає...

Звертаємо увагу урядовців на необхідність швидко надати допомогу всім, хто постраждав від пожеж. Це має бути зроблено без зайвої бюрократії та в достатньому обсязі", - заявили в офісі президента.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик