08.10.2020, 21:09

Що потрібно їсти, щоб зміцнити свій імунітет і протистояти COVID-19

Ольга Романец | Все новости автора
иммунитет

Фахівці розповіли, які продукти потрібно їсти, щоб не захворіти і зміцнити імунітет. Це цитрусові, листові зелені овочі, червоний солодкий перець, часник, куркума, зелений чай і часник. Цей набір продуктів захистить від вірусних захворювань.

Про це пише Insider, передає Час Пік.

Цитрусові

Цитрусові, такі як апельсини або грейпфрути, багаті вітаміном С, який добре відомий своєю імунною підтримкою. Дорослі жінки повинні отримувати 75 мг вітаміну С в день, а чоловіки-90 мг. один середній апельсин забезпечує близько 70 мг вітаміну С, а грейпфрут - близько 80 мг.

Листові зелені овочі

Листова зелень, така як шпинат і листова капуста багата вітаміном А, який важливий для імунної функції. Чоловікам необхідно щодня приймати 900 мікрограмів (мкг) вітаміну А, а жінкам - 700 мкг. Одна чашка сирого шпинату містить 469 мкг вітаміну А, а чашка приготовленої капусти - 190 мкг.

Червоний солодкий перець

Червоний солодкий перець особливо корисний для здоров'я імунної системи. Європейський журнал клінічного харчування рекомендує використовувати червоний солодкий перець як частину здорової карантинної дієти через вміст в ньому вітамінів А і С і бета-каротину.

Йогурт

Йогурт-чудове джерело білка, який допомагає зберегти здоров'я кісток і шкіри. Здорові тканини-це перший бар'єр проти інфекцій. Коли шкіра здорова, вона не пропускає, наприклад, шкідливі бактерії або віруси. Крім протеїну, більшість йогуртів містять живу культуру-бактерії, що поліпшують здоров'я мікробіома кишечника.

Зелений чай

Зелений чай дуже багатий на катехіни і поліфеноли, антиоксиданти, які допомагають запобігти пошкодженню клітин. Більш здорові клітини в цілому дозволять організму давати кращу імунну відповідь.

Імбир

Імбир має антиоксидантні та протизапальні властивості. Він підтримує імунну систему і навіть може бути ефективним у профілактиці раку. Дієтологи радять вживати свіжий імбир, який більш ефективний, ніж добавки.

Часник

Користь часнику для здоров'я заснована на вмісті аллицина, з'єднання, яке виділяється при подрібненні часнику. Аліцин і антиоксиданти в часнику допомагають боротися з інфекціями і підтримують імунну систему.

Куркума

Імунні властивості куркуми пов'язані з куркуміном, компонентом, який надає їй темно-жовтий колір. Він має здатність модулювати імунну систему, активуючи деякі клітини, пов'язані з імунітетом, і послаблюючи дію деяких прозапальних сполук.

Читайте також: Дефіцит вітаміну D підвищує сприйнятливість організму до COVID-19

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик