10.06.2024, 12:11

В районі Кремінної знищено російські РСЗВ ТОС-1А "Солнцепек" та "Град"

В районе Кременной уничтожены российские РСЗО ТОС-1А "Солнцепек" и "Град"

В районі Кремінної на Луганщині українські воїни знищили російські реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) ТОС-1А "Солнцепек" та "Град".

На Луганщині тривають тяжкі бої. Українські воїни, незважаючи на перевагу противника у живій силі та техніці, продовжують знищувати окупантів та ворожу військову техніку, повідомляє Час Пік.

Бої в районі Кремінної не припиняються з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. У спробах прорвати оборону українських захисників, російське командування поклало у "м'ясних штурмах" чимало живої сили та техніки. Не вдається окупантам й сховати військову техніку. Українські воїни дістають її в полях, в лісах, в ангарах...

Довідково: ТОС-1А "Солнцепек" - важка вогнеметна система залпового вогню. Призначена для виведення з ладу легкоброньованої та автомобільної техніки, підпалу та руйнування будівель та споруд об'ємним вибухом, а також знищення живої сили противника, розташованої на відкритій місцевості та у фортифікаційних спорудах. Знищення відбувається шляхом впливу на ціль високої температури, уламків, ударної хвилі та надлишкового тиску, що створюється при масованому застосуванні некерованих реактивних снарядів у термобаричному та димозапальному спорядженнях.

РСЗВ "Град" - реактивна система залпового вогню калібру 122 мм. Призначена для ураження відкритої та прихованої живої сили, неброньованої техніки та бронетранспортерів в районі зосередження, артилерійських та мінометних батарей, командних пунктів та інших цілей.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик