30.08.2024, 22:14

Польща не розглядає допомогу Україні у знищенні російських ракет і дронів: подробиці

Марина Гончар | Все новости автора
парпар

Польща не планує надавати Україні допомогу у знищенні російських ракет та безпілотників, заявив заступник міністра оборони Польщі Павел Залевський.

Він зробив цю заяву після зустрічі міністрів оборони країн Євросоюзу, зазначивши, що польська сторона вважає, що для ефективного захисту українського повітряного простору буде достатньо значного посилення протиповітряної оборони (ППО) в Україні, з посиланням на ]]>Polskie Radio]]>, передає Час Пік.

Залевський підкреслив, що Україна повинна мати власні засоби для самозахисту та захисту свого повітряного простору, що, на його думку, є ключовим елементом у боротьбі з постійними російськими атаками.

Він зазначив, що Польща не розглядає можливість, зокрема в рамках двостороннього співробітництва, надати Україні можливість збивати російські ракети чи дрони з польської території.

"Ми не обговорюємо питання про надання допомоги Україні в знищенні російських ракет та безпілотників, оскільки вважаємо, що для ефективної оборони України від російських атак їй необхідно посилити власну систему ППО. Цього буде достатньо для забезпечення захисту від повітряних загроз без потреби в підтримці з боку польських військових повітряних сил", — зазначив Залевський.

Таким чином, Польща підкреслює свою позицію щодо підтримки України, орієнтуючи зусилля на посилення її власних оборонних можливостей, а не на безпосередню участь у боротьбі з російськими атаками на українську територію.

Читайте також:

Нідерланди не обмежують використання Україною винищувачів F-16: повна свобода дій та радіусу застосування

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик